tong2 biru airtight tue penting gak..mcm2 boleh pakai..hehe beli RM35 siap penutup ngan klip besi kasi kedap udara tue..ok ker??
dh bancuh smua skali kasi mix sekata, pastu masuk la dlm meat mincer..nnti dia akan cun2 mcm mie..masa dia kluar, tadah la ngan apa2 bekas sambil tadah tue buat putaran lawan or ikut jam ikut suka anda slow2 jer.tujuan nk bg mee tue putus la pendek2 mcm pallet lain..pastu jemur arr atas zink ker atas lantai ker atas tikar ker janji kering cpat..make sure dlm 2jam++ dh kering utk result dan kualiti pallet yg baik
resepi nie sy punya pandai, kengkawan yg lain klau nk wat, buat la ikut pandai masing2 ok..ikut barang apa senang dpt dn berguna utk ayam dan yg penting mesti la murah..
dedak sy buat nie sy guna bg ikan keli sy makan,arnab sy makan, angsa sy makan..burung merbuk yg melepak2 kat halaman rumah pun makan gak so i assumed ok la..ayam pun tk kurus ada la daging sket drpd bg jagung jer.
nmakanan nie paling2 pun bg 3hari jer pastu tkar lain makanan plak 3hari pastu bg la sayur ker dedaun2 napier segar ker..ayam kg pun tau boring klau hari2 hadap benda tue jer dia pun tak mau
hr nie hujan da mana bleh buat so tkde pic tgh buat pallet
2 comments:
bagus nya..tapi kiraan makanan nie mesti modal awal kene besar gak kan.. n sesetengah penternak rase lagi mahal sebab gne banyak bahan..tapi lagi ok kalau dapat stok segar..
tak mahal mana bang..kjap cr resit erk..
Post a Comment